I-Cane blindestok
En ny,højteknologisk stok til blinde, "I-cane" er blindestokkens svar på I-phonen.
Hans Erik og Henrik Olsen er tvillinger og begge blinde. De er testpersoner på "I-cane"-stokken, der kan fortælle dem hvilke forhindringer de støder på. Er der cykler, hunde eller høje kantsten, så fortæller en stemme brugeren hvad der er på vej.
Tvillingebrødrene har hver fået en I-Cane blindestok af Lions klubberne i København.

En nyere opfindelse, der kan via en smart I-phone-app kan hjælpe den blinde med at navigere frem til et indkodet bestemmelsessted.
En såkaldt følepil viser den blinde på vej gennem hånden. Mens en sensor registrerer om der er forhindringer i hovedhøjde. Tekst: Annie Aurby
Ønsker du at vide mere om os - medlemskab eller lignende - så kontakt et bestyrelses-medlem (se bestyrelsens informationsside) eller send en mail til hvidovre@lions.dk