50 års dagen 2013

Hvidovre Lions Club donerede 277.000 kr. på jubilæumsdagen.
Mange glade ansigter og en flot formiddag i Frihedens Idrætscenter.

Omkring 200 gæstede
Lions Hvidovre i teatersalen i Frihedens Idrætscenter lørdag
d. 26 okt., hvor klubben festligholdt klubbens 50 års jubilæum.

Mod misbrug og mobning
Lions Hvidovre har i en årrække arbejdet for oplysning omkring de unges narkomisbrug. og det var derfor helt naturligt, at det største beløb kr. 50.000 gik til et lokalt projekt omkring “Unge, misbrug og mobning”. Det omfatter bl.a. et to dages fælles arrangement for de lokale ungdomsklubber. Danalunds Ungdomhus er tovholder, og her medvirker en række kendte navne som skuespillerne Allan Olsen og Martin Brygmann og musikeren Ole Kibsgaard. Her bliver der også premiere på en nykomponeret og nyindspillet single, en anti-mobbe-sang “Alle jer der mobber”, en rigtig ørehænger, der bl.a. skal bruges til en kommende musical.
Overskuddet fra salget går til Lions mæslingevaccinationer i den 3. verden.

Hvidovre Musikskole, der fik 30.000 kr., der bl.a. skal anvendes i forbindelse med en koncertturne for skolens brassband, hvor 31 børn og unge drager til Chile og Argentina. Formålet er bl.a. at udvikle børn og unges kulturelle og musikalske ligheder og forskelle.

Ældre Sagen i Hvidovre, der modtog 10.000 kr. til deres initiativ omkring demenscafeen for demente og pårørende.

Frelsens Hærs børneinstitutioner på Cathr. Boothsvej, kr. 16.000 til indkøb af Christiania-cykler, så børn og pædagoger kan lave spontane ture i dagligdagen.

HIF-Håndbold kr. 20.000 til en klubweekend for ca. 130 ungdomsspillere.

FDF Hvidovre kr. 10.000 til en sommerlejr på Grønland for ca. 40 børn og unge fra 12 år samt ledere.

Børnesorggruppen i Hvidovre kr. 5.000 til arbejdet omkring nærvær og oplevelser.

ADHD Hvidovre kr. 5.000 til arrangementer, bl.a. stævne i Frydenhøjhallen.

HIF Fodbold kr. 16.000 til uddannelse af unge piger som rollemodeller, ledere/trænere for børn og unge.

Natteravnene i Hvidovre kr. 5.000, til et arrangement der skal trække flere medhjælpere til.

Hvidovre Atletik & Motion kr. 5.000 til ungdomsstævne og påskelejr.

Dansk Blindesamfund, kreds Syd, modtog 20.000 kr. til transport, udflugter og foredrag i anledning af at Lions-året 2013-14 sætter fokus på blindhed.

Den nye musik- & teaterforening “Fragmentet” blev også tildelt en stor donation, nemlig kr. 20.000, som et skulderklap i forbindelse med det flotte initiativ, - købet og den kommende opsætning af den prisvindende amerikanske musical “Spring Awakening”, samt til foreningens fortsatte almennyttige virke. Det er unge mennesker, der tidligere har været med i det succesrige showteam fra Musikskolen, der har etableret denne forening.

Der var også ekstra penge til Lions internationale engagementer, bl.a. 20.000 kr. til katastrofehjælpen, Masanga-hospitalet fik 25.000 kr., Pigeskolen i Lakshmir Ashram i Indien modtog 10.000 kr., og Julemærkehjemmet i Skælskør 10.000 kr.

Fornem aftenfest

Om aftenen på jubilæumsdagen blev der festet med en række gæster og både nuværende og tidligere Lions. Der var taler af bl.a. DG John Jagd, Hvidovres borgmester Helle Adelborg, zoneformand Gerner Jacobsen, og flot jubelsang skrevet af Keld og Hilda Heick, der også var blandt gæsterne.

(artikel fra Hvidovre Avis)